Pilot gft-afval in hoogbouw Koningsbosch

Print
Pilot gft-afval in hoogbouw Koningsbosch

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Loraine Bodewes

Koningsbosch -

De gemeente Echt-Susteren is een pilot gestart voor het gescheiden aanbieden van gft-afval in een appartementencomplex in Koningsbosch.

De gemeente telt zo’n 350 hoogbouwaansluitingen. Bij veel van deze complexen wordt het groente-, fruit- en tuinafval niet apart ingezameld. De bewoners van de appartementen in Koningsbosch zijn in overleg met de gemeente een proef gestart waarbij het afval in gezamenlijke gft-afvalbakken van 240 liter wordt verzameld die de bewoners zelf tweewekelijks aan de straat zetten. De bewoners kunnen hierdoor het restafval beter scheiden en hoeven dit minder vaak aan te bieden. Als de pilot slaagt biedt deze oplossing ook mogelijkheden voor andere appartementencomplexen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen