Limburgse kok Maurice de Boer stopt met Der Ratskeller in Aken

Print
Limburgse kok Maurice de Boer stopt met Der Ratskeller in Aken

Maurice de Boer links op de foto. Afbeelding: Johannes Timmermans

Geleen -

De uit Geleen afkomstige kok Maurice de Boer stopt met zijn restaurant Der Ratskeller, dat hij sinds 2004 onder het Akense raadhuis had. De Boer kampt met gezondheidsproblemen na een nachtelijke val in zijn huis.

De 58 jarige kok heeft de exploitatie van zijn restaurant in handen gegeven van Elisenbrunnen Gastronomie GmbH & Co.KG, dat ook de aanpalende restaurants Tonne en Postwagen overneemt. ,,Het pachtcontract van de stad Aken liep per 1 juli 2019 af. Een nieuw zevenjarig contract afsluiten, zoals vereist, zag ik niet zitten. Ook is een grootscheepse, dure verbouwing noodzakelijk. Daarom heb ik gekozen voor mijn gezondheid en mijn privé leven. In de toekomst zal ik enkel nog koken voor een goed doel. Het is mooi en goed geweest, al doet het afscheid uiteraard pijn”, liet De Boer weten.

De Boer leerde het koksvak in sterrenrestaurants als ’t Klauwes Nijswiller, kasteel Wittem in Wittem en Gerard Pangaud, in Parijs. In Aken begon hij als ‘Küchenchef’ van Gala, het restaurant van het Casino. In het vijf sterren hotel Quellenhof had hij lange tijd een of twee Michelin-sterren. Vanaf februari 2004 was hij de exploitant van restaurant ‘Der Ratskeller’ en de aangrenzende uit 1657 daterende brasserie ‘Der Postwagen’ en Die Tonne, een kelderrestaurant voor feesten en partijen.

Met zijn charme, humor en gedrevenheid maakte ‘Mauricio‘, zoals De Boer in de keizerstad wordt bijgenaamd. de meditterrane keuken van ‘Der Ratskeller’ tot een culinair succes.

De Ratskeller gaat van 1 juli tot 31 januari 2020 dicht voor een grootschalige verbouwing. Ook de eetformule gaat op de schop. De mediterrane keuken wordt een klassieke keuken, met veel regionale en lokale gerechten.