Spectaculair: eerste beelden Penoza-film

Print

Trailer van Penoza-film.

Het einde van de hitserie Penoza was voor veel fans een tegenvaller, maar niet getreurd: de eerste beelden van de aankomende Penoza-film zijn vrijgegeven. In de teaser zien we hoofdkarakter Carmen van Walraven, die haar teruggetrokken bestaan in Canada vaarwel heeft gezegd en weer voet op Nederlandse bodem zet. En haar comeback belooft spectaculair te zijn.

Fans van de hitserie weten dat Carmen, gespeeld door Monic Hendrickx, aan het einde van het vijfde seizoen naar Canada vertrok om daar een rustig leven op te bouwen. Dat blijkt echter niet te zijn gelukt, want in de trailer die dinsdag werd vrijgegeven is de actrice weer in Nederland. Waarom Carmen is teruggekeerd wordt snel duidelijk: een van haar collega’s was lastiggevallen en dat had de drugskoningin niet over haar kant laten gaan. Ze vermoordde de dader, maar werd opgepakt en uitgeleverd aan Nederland.

Carmen, die in eerste instantie dood leek te zijn na een val in het water, werd in het slotseizoen in het bijzijn van haar familie begraven. Des te groter is de shock als haar kinderen in de film ontdekken dat hun moeder nog in leven is. En niet alleen Carmens koters zijn stomverbaasd als ze weer opduikt in Nederland, ook haar grootste rivalen weten niet waar ze het moeten zoeken.

Niet-kijkers

Volgens Hendrickx is de film ook leuk voor mensen die nog geen aflevering van de serie hebben gezien. ,,Die staat gewoon op zich’’, zei ze maandagavond over de film in RTL Boulevard. ,,Het is alleen wel leuk als je al die karakters kent, omdat je dan een beetje van ze gaat houden.”

Penoza de film is vanaf 28 november op het witte doek te zien. Of er een tweede deel in de maak is, is nog niet duidelijk. ,,Je weet het nooit. Ik beloof je dat er doden vallen, maar ik zeg niet wie”, aldus Hendrickx.