Deurwaarder valt binnen bij camping Boskant Geulle

Print
Deurwaarder valt binnen bij camping Boskant Geulle

De camping en de gemeente zijn al jaren in dispuut over toeristenbelasting, de erfpacht en vermeend illegale situaties. Afbeelding: Rob Oostwegel

Geulle / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem -

De gerechtsdeurwaarder heeft woensdagochtend namens de gemeente Meerssen beslag gelegd op goederen bij camping De Boskant in Geulle.

De deurwaarder en politiemensen meldden zich in de ochtend bij de camping in verband met jarenlang niet afgedragen toeristenbelasting. Een aantal auto’s, een scooter en een motor werden in beslag genomen.

De eigenaren van de camping hadden in 2016 al een aanslag gekregen wegens achterstallige belastingafdracht. Volgens de gemeente is het verschuldigde bedrag, inclusief verhogingen, inmiddels opgelopen tot 90.000 euro.

De gemeente Meerssen en de campingeigenaren zijn al jaren in een dispuut verwikkeld. Er loopt een rechtszaak over de geldigheid van de erfpachtconstructie en de gemeente Meerssen meent dat er op de camping sprake is van illegale situaties.

De camping bestrijdt de aantijgingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →