‘Ben je allergisch voor musicals, ga je beter niet naar Rocketman’

Print
‘Ben je allergisch voor musicals, ga je beter niet naar Rocketman’

Afbeelding: De Limburger

In het Popcornpanel bespreken lezers hun recente opvallendste film, of die nu supergoed of vreselijk slecht is. Vandaag: het resultaat van ‘Aladdin’ mag er zijn, Taron Egerton zet goede Elton John neer en een spannende griezelfilm over Annabelle.

‘Ben je allergisch voor musicals, ga je beter niet naar Rocketman’

Naam: Harry Schiffelers (58)

Woonplaats: Kerkrade

Film: Annabelle comes home

„Deze griezelfilm is de zevende film in het Conjuring-universum, een serie gebaseerd op zaken die de echtelieden Warren gedurende hun loopbaan als onderzoekers van het occulte hebben behandeld. Annabelle is een pop die fungeert als geleider van geesten. Aan het begin van de film wordt zij veilig opgeborgen in het rariteitenkabinet bij de Warrens thuis. Een nieuwsgierige tiener laat haar echter ‘vrij’ met alle nare gevolgen van dien. De film kent een knappe spanningsopbouw doordat de makers allerlei, verder niet zo originele, schrikmomenten op een slimme manier aan elkaar rijgen. Zonder een druppel bloed te laten vloeien. Niet uniek, wel spannend.”

‘Ben je allergisch voor musicals, ga je beter niet naar Rocketman’

Naam: Marc Vervuurt (25)

Woonplaats: Venlo

Film: Aladdin

„Na Belle en het Beest en Dumbo is Aladdin de volgende klassieke Disney-animatiefilm waarvan een live-action variant gemaakt wordt. Het afbreukrisico van het opnieuw verfilmen van klassiekers als deze is natuurlijk enorm, maar het resultaat mag er (verrassend genoeg) wezen: de film vindt een juiste balans tussen het vermaken van de nieuwe generatie en het vasthouden aan elementen die de oude film succesvol maakten. Will Smith geeft de Geest (in de animatiefilm vertolkt door wijlen Robin Williams) een nieuwe, eigen draai, en is hiermee op zijn eigen manier een waardig vervanger. Friend Like Me en Prince Ali zijn muzikale hoogtepunten.”

‘Ben je allergisch voor musicals, ga je beter niet naar Rocketman’

Naam: Pieter Jaspers (29)

Woonplaats: Meijel

Film: Rocketman

„Het lijkt onvermijdelijk dat er vergelijkingen getrokken worden tussen het muzikale kassucces van eerder dit jaar, Bohemian Rhap­sody, en deze nieuwe biopic van nóg een flamboyante rockster die worstelt met faam, drank, drugs en zijn seksualiteit. Het verschil zit het hem in de uitvoering: Rocketman is veel meer een traditionele musical, met zang, dans, en hier en daar wat fantasie-elementen. Ben je allergisch voor musicals, dan blijf je echt beter thuis. Toch: de songs en dansacts vertragen het verhaal allerminst. Taron Egerton in de hoofdrol vertolkt Elton John op vlekkeloze wijze, en de kostuumafdeling pakt uiteraard groots uit.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen