Jongen breekt ribben na val glijbaan vakantiepark Susteren

Print
Jongen breekt ribben na val glijbaan vakantiepark Susteren

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Susteren -

Een elfjarige jongen is maandag gewond geraakt toen hij van de glijbaan viel op vakantiepark EuroParcs Resort Limburg aan de Hommelweg in Susteren.

De politie gaat uit van een ongeval. De jongen viel vanaf de glijbaan zo’n tweeëneenhalve meter omlaag en kwam terecht op een stalen balk. Hij klaagde over pijn in zijn borst. Een traumahelikopter vervoerde de jongen naar het ziekenhuis in Maastricht waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Hij hield aan de val drie gebroken ribben over. Inmiddels is hij weer thuis.

Het park heeft een melding gedaan bij de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en bij het Waterschap Limburg omdat de glijbaan in een natuurplas ligt. Volgens parkmanager Coen Prince van Hommelheide zijn maatregelen bij de glijbaan vooralsnog niet nodig. „Ik heb nog geen opdracht gekregen van de NVWA dat de glijbaan gesloten moest worden. Ik denk ook niet dat dat nodig is, er is geen sprake van een onveilige situatie. De glijbaan wordt jaarlijks in april gecontroleerd.”

Prince verwacht niet dat er een klacht wordt ingediend vanwege het ongeval. „Wat ik begrepen heb van ooggetuigen is dat de jongen op de reling zat of stond en zijn evenwicht is verloren. Dan gaat het om oneigenlijk gebruik en niet om een veiligheidsprobleem. Het personeel heeft direct de hulpdiensten gebeld. Ik heb ook met de ouders van de jongen gesproken en heb begrepen dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.”