Bejaarde bewoners bij woningoverval in Sittard vastgebonden

© AS Media

Een bejaard echtpaar is donderdagochtend vroeg in Sittard in hun woning overvallen.

Redactie

Drie overvallers drongen rond vijf uur het huis binnen aan de Pepijnstraat en kwamen - eenmaal binnen - oog in oog te staan met de bewoners. De man en de vrouw, allebei 60-plussers, zijn door de indringers vastgebonden. De man is hulpbehoevend en zit in een rolstoel.

Nadat de drie mannen de woning hadden doorzocht, gingen zij ervandoor. Onduidelijk is nog of zij iets uit de woning hebben meegenomen.

Gewond

De vrouw raakte bij de overal gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Politieagenten hebben direct een onderzoek in de buurt ingesteld en in de woning is een forensisch onderzoek gestart. Het sporenonderzoek zal de hele dag duren.

De politie heeft op Burgernet een opsporingsbericht geplaatst. De drie daders zijn van begin twintig jaar. Er wordt onder andere met speurhonden naar hen gezocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal