Acht uur durende storing Whatsapp en Facebook opgelost

Print
Acht uur durende storing Whatsapp en Facebook opgelost

Afbeelding: ANP

De storingen van de apps van Facebook en zijn dochters Instagram en WhatsApp zijn voorbij. Dat meldt Facebook.

De apps kampten woensdag met een storing die uiteindelijk pas na ongeveer acht uur was opgelost. Door het probleem konden gebruikers geen foto’s meer uploaden en versturen.

De problemen ontstonden volgens het bedrijf tijdens onderhoudswerkzaamheden. Vooral gebruikers in de Verenigde Staten en Europa werden getroffen door de storing. Wat er precies is gebeurd, meldt Facebook niet. Het bedrijf kreeg 22.000 klachten van gebruikers. 14.000 daarvan gingen over problemen met Instagram. Duizenden getroffen gebruikers waren boos en uitten hun ongenoegen hierover op sociale platforms zoals Twitter.

WhatsApp ging sinds woensdagmiddag (Nederlandse tijd) gebukt onder een storing waardoor gebruikers foto’s en andere media die ze elkaar sturen niet kunnen downloaden en openen. Ook Facebook en Instagram haperden. Sinds 15.30 uur kwamen er honderden meldingen binnen van problemen bij de sociale platformen. Berichten kwamen wel binnen bij WhatsApp, maar wie gestuurde foto’s, video’s en audiobestanden wil openen moest lang wachten en krijgt vervolgens de melding dat ‘downloaden mislukt is’.

De storing deed zich voor via zowel de apps als via de browser. Gebruikers maakten via onder ander Allestoringen ook melding van een storing bij Facebook en Instagram, die maakt dat verbindingen niet of slechts beperkt functioneren.

In maart vond ook al een grootschalige storing plaats. Die werd pas vijf uur later verholpen. Een oorzaak werd niet gegeven.

Acht uur durende storing Whatsapp en Facebook opgelost
Allestoringen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen