Zomeravondwandelingen en ontdektochten in De Groote Peel

Print
Zomeravondwandelingen en ontdektochten in De Groote Peel

Ontdek de Groote Peel. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie zomerse activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel. Zo zijn er elke vrijdag avondwandelingen en elke woensdagmiddag ontdektochten. Voor de vlinderliefhebbers is er op zondag 14 juli een vlinderexcursie. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Van 12 juli tot en met 16 augustus kunnen natuurliefhebbers elke vrijdagavond met een Peelgids op pad in de Peel. De Zomeravondwandelingen starten telkens om 21.00 uur. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind. Reserveren kan online.

Tijdens de vlinderexcursie op zondag 14 juli ontdekken deelnemers de vlinders van het veen. In De Groote Peel komen algemene, maar ook bijzondere soorten zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Met behulp van een zoekkaart kunnen ook kinderen de verschillende soorten herkennen. De vlinderexcursie start om 11.00 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Reserveren kan hier.

Van 10 juli tot en met 21 augustus zijn er elke woensdagmiddag Zin in Zomertochten. Tijdens deze gezinstochten maken deelnemers, samen met een Peelgids, een wandeling over peelbanen en knuppelbruggen. De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- voor volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Reserveren kan hier.