Betaald wonen onder de Griekse zon: eiland schenkt 500 euro per maand aan nieuwe bewoners

Print
Betaald wonen onder de Griekse zon: eiland schenkt 500 euro per maand aan nieuwe bewoners

Antikythera. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het Griekse eiland Antikythera, gelegen tussen Kreta en Kythira, heeft te maken met een sterke afname van het aantal bewoners. Om te voorkomen dat het een ‘spookeiland’ wordt willen de huidige bewoners van Antikythera nieuwe bewoners lokken door ze te betalen voor hun komst.

Geïnteresseerden kunnen rekenen op een gratis huis, een stuk land en een vergoeding van 500 euro per maand.

De vierentwintig bewoners van het eiland wonen allemaal in het dorp Potamos. In de zomermaanden wordt dit aantal meestal aangevuld met wat toeristen, maar er moeten meer permanente bewoners komen. Dat vinden de lokale autoriteiten en de plaatselijke orthodoxe kerk, die samen een plan hebben bedacht om het eiland weer te laten bloeien.

De burgemeester van het eiland Andreas Charchalakis, denkt te weten waarom zijn eiland zo onpopulair is, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. ,,Ons eiland is heel mooi, maar wat moeilijker om te leven tijdens de wintermaanden. We zijn op zoek naar families om Antikythera te doen herleven.”

Nieuwe Griekse bewoners hebben de voorkeur, maar ook mensen uit andere landen zijn van harte welkom op het eiland. Volgens de burgemeester is het eiland een prima optie voor allerlei mensen. ,,Veeboeren, bouwvakkers en bakkers zullen hier heel goed gedijen. Deze beroepen zijn ideaal om je op het eiland van een inkomen te verzekeren.”

Lokale media melden dat er al vier families goedkeuring hebben gekregen om te verhuizen naar het Griekse eiland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen