Anderhalf jaar cel voor Roemeen vanwege mensenhandel

Print
Anderhalf jaar cel voor Roemeen vanwege mensenhandel

Een Roemeen werd op Eindhoven Airport opgepakt omdat hij zijn vriendin mishandelde. Hij bleek loverboy en mensenhandelaar. Afbeelding: Jean Pierre Reijnen

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Een Roemeen (20) krijgt anderhalf jaar cel waarvan een half voorwaardelijk wegens mensenhandel. Hij buitte zijn vriendin uit en dwong haar in de prostitutie met geweld, en door hun baby bij zijn eigen ouders onder te brengen.

Het paar liep januari dit jaar in de kijker op Eindhoven Airport omdat de man met zijn vingers in blauwe plekken op het gezicht van de vrouw prikte. Ze kromp ineen. Hij gedroeg zich ook verder dominant. Aanvankelijk durfde de jonge vrouw niks te zeggen, maar al gauw bleek dat de man haar stevig mishandelde. Ze werkte eerst in Vaals en later in Hamburg in de prostitutie en maakte om de week geld over naar Roemenië. Haar schoonouders werkten niet en hadden haar baby onder hun hoede.

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden zei de vrouw dat ze dat allemaal uit vrije wil deed. De rechtbank vond dat niet ter zake omdat duidelijk was dat de vrouw door omstandigheden en geweld werd gedwongen. Het OM eiste drie jaar cel, de rechtbank vond niet alles bewezen en straft daarom lager.