VOETBAL

VVV-team voor G-voetballers in Bijzondere Eredivisie

Print
VVV-team voor G-voetballers in Bijzondere Eredivisie

VVV-stadion De Koel. Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

VENLO -

VVV gaat in samenwerking met de maatschappelijke tak van de club (VIA VVV) een eigen team leveren aan de Bijzondere Eredivisie, een profcompetitie voor gehandicapte voetballers in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) is de initiatiefnemer van de Bijzondere Eredivisie waar tien BVO’s aan meedoen. Daarnaast verbinden de Eredivisie CV en de KNVB zich aan de competitie als partners op het gebied van kennis en netwerk.

Naast VVV zijn Ajax, ADO Den Haag, De Graafschap, Excelsior, FC Emmen, Heracles Almelo, FC Utrecht, FC Groningen en sc Heerenveen de deelnemers. De competitie zal op 22 september of 29 september van start gaan en bestaat in eerste instantie uit vier speelronden verspreid over het reguliere voetbalseizoen. ,,We worden financieel bijgestaan door de hoofdsponsor van de competitie (De Vriendenloterij). Ook onze shirtsponsors en de naamgever van ons stadion dragen bij. Als VVV zijnde vinden we het ontzettend belangrijk om op deze manier maatschappelijk betrokken te zijn’’, aldus VVV-directeur Marco Bogers. VVV gaat zondag in stadion De Koel aan de hand van diverse clinics twaalf spelers selecteren die de club gaan vertegenwoordigen in deze nieuwe eredivisie. Op 21 augustus wordt het team officieel gepresenteerd.