Inschrijving voor Global – Tour d’Oospel geopend

Print
Inschrijving voor Global – Tour d’Oospel geopend

Doe je mee aan de dikke banden race? Afbeelding: Global – Tour d’Oospel

Ospel / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wie zin heeft in een sportieve uitdaging kan zich nu inschrijven voor de hardloop- of wieleronderdelen van Global – Tour d’Oospel. Het sportevenement vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus in Ospel. De races van 2018 komen terug en er is een nieuw onderdeel: de E-Power Run.

De Global – Tour d’Oospel kent een aantal onderdelen. De Decathlon dikke banden race is een wedstrijd voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar, waaraan zij op hun eigen fiets mee kunnen doen. Alle kinderen krijgen hierbij een helm van de organisatie. Er wordt gereden in drie leeftijdscategorieën en alle deelnemers krijgen een prijs.

De Open Doospels Kampioenschappen zijn races voor de recreatieve fietser. De ploegentijdrit gaat over zes kilometer en wordt gereden door drie tot vijf personen. Voor de uitslag telt de tijd van de derde renner.

In het ODK Knock-out toernooi strijden teams van drie tegen elkaar in knock-out heats. Na een race van twee rondes gaat het team van de renner die als eerste de finish passeert door naar de volgende ronde.

Global – Tour d’Oospel biedt voor de (recreatieve) hardlopers voor het eerst de E-Power run. Bij deze run worden alle tijden met een chip opgenomen en kan iedereen zijn PR aanscherpen op de vier of tien kilometer. Wanneer met drie deelnemers inschrijft kan ook meestrijden in het teamklassement waarbij de drie tijden worden opgeteld. Deelname aan de wieleronderdelen is gratis. Bij het hardlopen betaal je €5,- .

Inschrijven kan hier.