Automobilist dodelijk ongeval Fran (18) uit Ell op vrije voeten

Print
Automobilist dodelijk ongeval Fran (18) uit Ell op vrije voeten

Het dodelijk ongeval in Nederweert. Afbeelding: Weert de Gekste

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk / Ell / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De 20-jarige automobilist uit Helmond die betrokken was bij het dodelijk ongeval waarbij de 18-jarige Fran uit Ell om het leven kwam in Nederweert op zondag 23 juni, is op vrije voeten gesteld. Dat laat de rechtbank vrijdag weten.

Het verzoek van de officier van justitie om de verdachte langer vast te houden, is door de raadkamer donderdag afgewezen, zo laat de rechtbank vrijdag weten. Bij het ongeval is de 18-jarige Fran Sentjens uit Ell om het leven gekomen toen zij rond vier uur ’s nachts van een eindexamenfeest in Ospel kwam en bij de Brugstraat in Nederweert de N266 overstak.

De automobilist wordt volgens een woordvoerder van het OM verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met de dood tot gevolg. Het onderzoek naar de exacte toedracht loopt nog.

Reactie advocaat

Advocaat Kasper Regter van de verdachte wil niet ingaan op vragen. “Ik wil voorkomen dat de rechtszaak via pers wordt gespeeld of beïnvloed. Door de tragiek ligt het gevaar voor trail by media nadrukkelijk op de loer. Wat er is gebeurd, moet in de rechtszaal besproken worden.”

Lees ook: Ell brengt ontroerende, stille ode aan verongelukte Fran (18)

Voor het dodelijk slachtoffer is de donderdag na het ongeval een druk bezochte herdenkingsbijeenkomst georganiseerd waarbij honderden ballonnen de lucht in gingen.