Ridders te Paard vier dagen bij Kasteel Hoensbroek

Print
Ridders te Paard vier dagen bij Kasteel Hoensbroek

Op de strijdrossen gaan de ridders het gevecht aan. Afbeelding: Kasteel Hoensbroek

Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Hoensbroek -

Tijdens het evenement Ridders te Paard, op het toernooiveld bij Kasteel Hoensbroek aan de Klinkertstraat, gaan de bepantserde soldaten het gevecht aan op hun strijdrossen. Aansluitend mogen jonge bezoekers deelnemen aan de Kiddy Battle, waarbij ze het zelf tegen een grote en stoere ridder opnemen.

Er zijn op vier dagen duels: in het weekend van 27 en 28 juli om 12.30 en 15.00 uur; in het weekend 3 en 4 augustus, eveneens om 12.30 uur en 15.00 uur.

Deze zomer is nog meer te doen op Kasteel Hoensbroek. Naast de familie speurtochten en het bewonderen van het kasteel, gaan ridders de strijd met elkaar aan en kunnen kinderen voor heel even zelf een ridder worden. Daarnaast zijn er spectaculaire roofvogelshows én deelt de slotbewaarder zijn verhalen en kasteelgeheimen met de bezoekers.

Tijdens de roofvogeldemonstratie zijn de bezoekers onderdeel van de show. Uilen vliegen in stilte over, buizerds zijn behendig met de wind, een gier wandelt onhandig tussen het publiek door en de Amerikaanse zeearend vliegt met veel kracht over. Zowel voor als na de demonstratie is er gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van de prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen. De roofvogeldemonstraties zijn op 10 en 14 augustus om 13.00 uur en 15.00 uur.

De slotbewaarder neemt de bezoekers deze zomer mee op ontdekkingstocht. Hij heeft als enige de grote sleutel om de poort, die toegang geeft tot het slotgebouw, te openen. Hij toont de bezoekers de belangrijkste highlights en deelt eeuwenoude verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. De slotbewaarder neemt de bezoekers mee op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur, tot en met 18 augustus. Op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus begint de tour een uurtje later: om 14.00 uur.