Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

‘De ambiance in NU Nautilus is top, nu de pasta nog’

‘De ambiance in NU Nautilus is top, nu de pasta nog’

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt NU Nautilus in Roermond deze week zijn smaakpapillen op hol? Ambiance prima, gerechten bijna.

Verrassend waterrijk’ luidde de slogan die zo’n 25 jaar geleden bedacht werd om Limburg als ‘het Friesland van het Zuiden’ aantrekkelijk te maken voor pleziervaarders, die eens een ander ruim sop wilden kiezen dan het Tjeuke- of

Sneekermeer. De vrolijke campagne viel in het water, letterlijk. De watersnoodrampen van 1993 en 1995 maakten Limburg meteen héél erg waterrijk. Maar het water werd snel achter verhoogde dijken en kademuren gestopt. De Maas werd breder en dieper gemaakt, extra grindgaten ...