Imkerdag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
Imkerdag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Alles over bijen bij Eynderhoof. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De imkers van Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof tonen zondag 14 juli hun ambacht in het openluchtmuseum aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind.

Er wordt op Eynderhoof voortdurend gewerkt aan het doe- en beleefgebied rond de imkerij. Het hele gebied is een aantal jaren geleden opnieuw ingericht voor bijen en vlinders. De imkers van Eynderhoof hebben ook een geschikt leefgebied voor de solitaire bijen ingericht. Zo’n leefgebied moet voldoen aan voldoende nestgelegenheid en voldoende voedselplanten. Voedselplanten leveren nectar en stuifmeel en kleinschalige biotopen zijn voor solitaire bijen en ook vlinders van levensbelang. Net als de andere ambachtslieden verzorgen ook de imkers deze zondag demonstraties en vertellen zij over het nut van bijen voor de natuur. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten, zoals het in elkaar zetten van insectenhuisjes en het maken van zaadbollen. Er worden ook bijenplanten verkocht. De muziek wordt deze middag verzorgd door de RoerMaas muzikanten

Woensdag 17 juli is er op Eynderhoof een kindermiddag met onder andere een huifkartocht. Bij goed weer kunnen de kinderen met hun ouders een gratis ritje maken met de huifkar over de Visdijk. Op Eynderhoof gaat het spel door met de kindergidsen die samen met de kinderen oude volksspelen zoals steltlopen, rijpen, touw springen, zak lopen en touwtrekken doen.

Het museum is elke dinsdag- woensdag-, vrijdag en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →