Avontuurlijk wandelpad met thema mijnverleden in Landgraaf

Print
Avontuurlijk wandelpad met thema mijnverleden in Landgraaf

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf, vergezeld door oud-mijnwerkers, hanteerde de schaar bij de opening. Afbeelding: SnowWorld

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

SnowWorld Landgraaf opende donderdag 4 juli een nieuwe beleving op het terrein van het klimpark: de Adventure Trail. Het avontuurlijke en vrij toegankelijke wandelpad vertelt bezoekers het verhaal over de Wilhelminaberg.

Langs een kronkelig pad door de (van zwart naar) groene omgeving staan informatieborden die de bezoeker meenemen naar de oorsprong van de berg: het mijnverleden. Sinds vrijdag 5 juli is de trail toegankelijk voor het publiek.

Langs de route tegen de Wilhelminaberg ontdekken bezoekers op een leuke manier educatie rond het mijnverleden, speelplekken in de natuur voor kinderen, en een avontuurlijke trail met een sportief plein in de natuur. Tijdens de route mogen de schoenen even uit, kan er gepicknickt worden en zijn er pittige hellingen, maar ook volop rustpunten.

De Adventure Trail is te bereiken vanaf de ingang van het klimpark van SnowWorld in Landgraaf met de nieuwe naam Adventure Valley (Witte Wereld 1) en is bewegwijzerd.