Leerlingen Dendron College maken groentetuintjes voor bewoners van Molenveldhuis

Print
Leerlingen Dendron College maken groentetuintjes voor bewoners van Molenveldhuis

Afbeelding: Stefan Koopmans

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De bewoners van het Molenveldhuis in Horst kunnen voortaan hun eigen groenten en fruit telen dankzij een twintigtal derdejaars leerlingen van het Dendron College in Horst.

De vmbo’ers hebben speciale bakken gemaakt zodat de ouderen kunnen tuinieren zonder dat ze door de knieën moeten of helemaal op de grond moeten gaan zitten. Vrijdag, op de laatste schooldag, hebben de leerlingen de bakken naar het Molenveldhuis gebracht en de bewoners zijn meteen aan de slag gegaan met aarde en planten. Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de leerlingen is het leuk om aan een opdracht te werken die ook echt gebruikt wordt en de ouderen kunnen weer tuinieren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen