Expositie Beeld van Afrika in Sint Hubertus kunstcentrum in Genhout

Print
Expositie Beeld van Afrika in Sint Hubertus kunstcentrum in Genhout

Afbeelding: Kunstcentrum Genhout

Groot Genhout / Klein Genhout / Beek -

In het Sint Hubertus kunstcentrum worden vanaf zondag 21 juli kunstwerken en bezienswaardigheden getoond die in de missieperiode verzameld zijn door paters Montfortanen.

Beleef het verschil in cultuur, begeef je in de wereld van de Dogon met indrukwekkende maskers. Sta oog in oog met dieren uit de rimboe. Bewonder de prachtige houtsnijkunst en maak kennis met het volk van Zimbabwe en Malawi.

Voor de expositie Beeld van Afrika werden 200 objecten uit de verzameling van de Montfortanen geselecteerd. De achtergrondinformatie is de moeite waard. Ontdek niet alleen de verschillende kanten van dit veelzijdige continent, maar ook de leefwereld van de mensen. In de tentoonstelling gaat het vooral om de mensen achter de objecten, de mensen en hun geloof.

De expositie wordt zondag 21 juli om 14.00 uur geopend en is verder elke derde zondag van de maand tot en met oktober te bezoeken. Rondleidingen zijn op afspraak mogelijk (Piet Slangen 0622903440, Rianne Gelissen 0647258562 of aanmelden via www.sinthubertuskunstcentrum.nl).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen