Doorbraak

Ondernemers Beesel werken plots samen

Print
Ondernemers Beesel werken plots samen
Beesel / Reuver -

Het lijkt een kleine stap, maar is volgens wethouder Debbie Heesakkers van Beesel een doorbraak. Elf ondernemers hebben een folder met kortingen voor toeristen gemaakt.

De wethouder van EZ zegt dat in het verleden veel over samenwerking is gesproken, maar er weinig van terechtkwam. De BIZ (Bedrijven Investerings Zone) hield na één periode op te bestaan. De ondernemersvereniging ging ter ziele. De politiek heeft zich er meermaals over beraden of ze samenwerking moet afdwingen.

Verrassing

Vijftien jaar geleden werd al eens geopperd een folder met kortingen te maken, maar daar bleef het bij. Tot verrassing van Heesakkers is het nu wel gelukt. Het idee is van Joep Caubo, exploitant van bioscoop Luxor. Samen met centrummanager Sander Mattheijssen werd het nog voor de zomervakantie gerealiseerd.

Navolging

In een oplage van 5000 exemplaren worden de Drakendeals verspreid via de VVV en toeristische bedrijven als De Lommerbergen, XBaze en Drakenrijk. Wethouder Heesakkers hoopt en verwacht dat het initiatief navolging krijgt.