Eerste echte test voor VVV: gelijkspel tegen Belgische eersteklasser STVV

Print
Eerste echte test voor VVV: gelijkspel tegen Belgische eersteklasser STVV

Afbeelding: Twitter/VVV-Venlo

Venlo -

VVV heeft in de eerste serieuze oefenwedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld tegen de Belgische eersteklasser STVV uit Sint Truiden.

Evert Linthorst, Elia Soriano en Paul Wienhoven scoorden aan Venlose zijde.

Trainer Robert Maaskant koos voor het treffen met de Belgisch-Limburgse profs voor een startopstelling met alle vijf nieuwe aanwinsten. Met Jerome Sinclair en Elia Soriano in de voorhoede en op het middenveld Richard Neudecker. Achterin stonden Samuel Scheimann en Steffen Schäfer. In het doel Thorsten Kirschbaum. De Duitse keeper moest voor rust twee keer ingrijpen en hield de nul. VVV scoorde al in de zesde minuut na een interceptie en een geslaagde rush van Evert Linthorst.

Agressief

Daarna werden de Belgen steeds beter. STVV speelde een snel en agressief spelletje en kwam in de tweede helft - toen VVV volop ging wisselen - op voorsprong. Alkoladze en Botaka (2) scoorden. Laatstgenoemde van de stip na een overtreding van Damian van Bruggen.

Voor VVV leek eigen jeugdspeler Wienhoven de winnende treffer (3-2) te maken, maar Botaka had het laatste woord: 3-3.

Goede basis

VVV-trainer Robert Maaskant was tevreden over de prestatie van zijn team. ,,Een gelijkspel tegen een goede tegenstander die al verder is in de trainingsopbouw is een goede basis om op te bouwen voor ons.’’

Opstelling VVV: Kirschbaum, Schäfer, Röseler, Scheimann, Dekker, Post, Neudecker, Van Ooijen, Linthorst, Soriano, Sinclair. Na rust: Janssen, Opoku, Kum, Van Bruggen, Roemer, S. Janssen, Bastiaans, Van Dijck, Wienhoven.