Burgemeester Den Bosch doet aangifte na lek over songfestival

Print
Burgemeester Den Bosch doet aangifte na lek over songfestival

Burgemeester Mikkers van Den Bosch. Afbeelding: BD/Marc Bolsius

De burgemeester van Den Bosch heeft aangifte gedaan omdat er informatie is gelekt uit een besloten raadsvergadering over het organiseren van het songfestival.

Burgemeester Jack Mikkers heeft dat bevestigd na berichtgeving door het Brabants Dagblad.

Op een besloten raadsvergadering werd dinsdag besloten of Den Bosch zich kandidaat moet stellen voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival 2020. Afgesproken werd om de keuzes die toen zijn gemaakt pas op 10 juli openbaar te maken. Dat is het moment dat het bidbook uiterlijk ingeleverd dient te worden.

Lees ook: ‘Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Maastricht’

Het Brabants Dagblad meldde woensdag op basis van „betrouwbare bronnen” echter dat de PVV en GroenLinks tegen de komst van het songfestival hadden gestemd. „Het feit dat informatie uit de geheime raadsvergadering in de openbaarheid is gebracht is een zeer kwalijke en betreurenswaardige zaak”, aldus de gemeente.

Tweede lek

Mikkers stuurde donderdag een mail naar de raadsleden met de oproep aan degene die gelekt heeft zich binnen 24 uur te melden en uitleg te geven. Maar ook dat mailtje, inclusief het tijdstip waarop het is verzonden, kwam bij de media terecht. „Voor burgemeester Mikkers is deze gang van zaken onacceptabel en hij heeft daarom direct aangifte gedaan”, laat de gemeente weten.

Bekijk hieronder De Straat op met Jay: ‘Het Songfestival is voor zangers met strakke onderbroekjes’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen