Vos wint tweede etappe Giro Rosa na sprint met van Van Vleuten en Brand

Print
Vos wint tweede etappe Giro Rosa na sprint met van Van Vleuten en Brand

Marianne Vos. Afbeelding: Cor Vos

Marianne Vos heeft de tweede etappe gewonnen in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. De renner van CCC-Liv was na een heuvelachtige rit van 78,3 kilometer de snelste in de sprint in Viù.

Vos versloeg daarin landgenotes Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand. Het peloton, onder leiding van Boels-Dolmans, Mitchelton-Scott en Team Bigla, achterhaalde in de lange oplopende weg naar de finishplaats de twee vluchters, de Duitse Romy Kasper en de Belgische Kelly van de Steen.

Zij hadden een voorsprong van bijna drie minuten, maar werden alsnog ingehaald door het peloton. In de slotkilometers probeerde de Australische Lucy Kennedy en de Belgische Julie van de Velde nog aan te vallen, maar zij kwamen niet weg, waarna een sprint volgde. Die Vos dus won.

Het peloton, onder leiding van Boels-Dolmans, Mitchelton-Scott en Team Bigla, achterhaalde in de lange oplopende weg naar de finishplaats de twee vluchters, de Duitse Romy Kasper en de Belgische Kelly van de Steen, die een voorsprong van bijna drie minuten hadden vergaard. In de slotkilometers was er nog een aanval van de Australische Lucy Kennedy en de Belgische Julie van de Velde, maar die kwamen ook niet weg.