Wilhelminabrug Maastricht afgesloten na vondst explosief

Print
Wilhelminabrug Maastricht afgesloten na vondst explosief

Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht / Itteren -

In Maastricht is zaterdagmiddag tijdelijk de Wilhelminabrug afgesloten na de vondst van een granaat.

Een magneetvisser heeft een handgranaat gevonden in de Maas ter hoogte van de Wilhelminabrug. De politie sloot de brug daarom tijdelijk af voor al het verkeer. De brug en de directe omgeving zijn inmiddels weer vrijgegeven.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat meegenomen en zal deze elders gecontroleerd tot ontploffing brengen. Het betrof een Amerikaanse granaat uit de Tweede Wereldoorlog, die op scherp stond.

Lees ook: Politie waarschuwt voor gevaren van magneetvissen

Magneetvissen wordt steeds populairder, ook in Limburg. Magneetvissers bedienen zich van een lange lijn met daaraan een zeer krachtige magneet om vanaf een oever of brug voorwerpen op te vissen.

Volgende de politie waren het kinderen die aan het magneetvissen waren in de Maas. Ze wilden ijzer verzamelen om te verkopen aan een ijzerhandelaar. Het plan was om zo geld op te halen voor de stichting Fight Cancer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →