Werk jonge kunstenares Heythuysen in Rijksmuseum

Print
Werk jonge kunstenares Heythuysen in Rijksmuseum

Marysia Kozlowska. Afbeelding: Atelier Leudal

Heythuysen -

Een schilderij van de elfjarige Marysia Kozlowska uit Heythuysen hangt binnenkort in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het schilderwerk dat de jonge kunstenares maakte van Rembrandts ‘Meisje leunend op tafel’ is geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum van Amsterdam die geopend wordt op 15 juli.

Cursisten van Atelier Leudal, van jong tot ouder, zijn het afgelopen cursusjaar met het project Rembrandt bezig geweest. Allereerst heeft dat geresulteerd in een expositie tijdens de paasdagen in Cultuurpodium De Bombardon te Heythuysen. Van daaruit zijn zestien werken van evenzoveel kunstenaars nu te zien tijdens de expositie Rembrandt in het Limburgs Schutterijmuseum te Steyl.

Een klein aantal deelnemers van Atelier Leudal heeft hun werk ook ingezonden voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ van het Rijksmuseum. Dat ontving tussen 1 februari en 31 maart 2019 maar liefst 8.390 inzendingen voor deze op Rembrandt geïnspireerde zomerexpositie. Marysia Kozlowska, 11 jaar jong, is daarvan door naar de finale én haar werk is geselecteerd voor de tentoonstelling.

Marysia zelf is hartstikke trots, evenals haar ouders. Binnen Atelier Leudal, waar Marysia dit werk heeft gemaakt en waar ze al een paar jaar op de cursus zit, zijn ze ook trots op haar. „Apetrots ben ik op haar”, aldus Trudy Frenken, docent en eigenaar van Atelier Leudal, „en een tikkeltje jaloers ook, want op mijn verjaardag is ze bij de opening van de tentoonstelling in het Rijksmuseum.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →