Twee ex-jeugdspelers MVV komen om bij zwaar verkeersongeval

Print
Twee ex-jeugdspelers MVV komen om bij zwaar verkeersongeval

Mo Nitcheu en Gerrit Bos. Afbeelding: De Limburger/MVV

/ Maastricht -

Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische Kortessem zijn zaterdagochtend twee voormalig jeugdspelers van MVV omgekomen. Het ongeluk, waarbij een auto zich door de gevel van een café boorde, heeft in totaal vijf jongeren het leven gekost.

De vijf zaten in het voertuig dat zich rond zes uur in de gevel van een café boorde.

De 19-jarige Mo Nitcheu, die vrijdagavond nog speelde voor Sint-Truiden in het oefenduel tegen VVV, is één van de slachtoffers van het zware ongeval. De speler, van Afrikaanse origine, gold bij STVV als een groot talent.

Nitcheu zou dit seizoen de stap zetten van de jeugdopleiding naar de A-selectie. Voordat hij bij STVV neerstreek, speelde Nitcheu in de jeugd van MVV, Westerlo en Hasselt. In het oefenduel tegen VVV kwam hij na rust in het veld.

Lees ook: Drama met vijf doden in België: ‘Twee van de slachtoffers zijn jonge Limburgers’

Ook de 22-jarige Gerrit Bos, oud-jeugdspeler van MVV, heeft het ongeluk niet overleefd. Bos speelde in de jeugd van MVV voordat hij vertrok naar Racing Genk.

„MVV Maastricht betreurt het verlies van twee oud-jeugdspelers. Gerrit Bos en Mo Nitcheu overleden vanmorgen vroeg bij een zwaar ongeval in Kortessem. MVV wenst familie en vrienden van beiden heel veel sterkte met dit zware verlies”, laat de Maastrichtse club op Twitter weten.

Helton Fernandes

Ook voetballer Helton Fernandes (20) kwam bij het verkeersdrama om het leven. Fernandes speelde het voorbije seizoen voor de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris. Komend seizoen zou hij gaan spelen voor SCM, ook uit Maastricht.