Educatie op maat bij museum Peel en Maas

Kinderen luisteren aandachtig naar verhalen van vroeger. © Museum Peel en Maas.

Museum Peel en Maas biedt vanaf nu alle basisscholen in de regio de mogelijkheid een op maat gemaakt educatief programma samen te stellen.

Rob Stikkelbroeck

Het museum sluit aan op de leerdoelen van het onderwijs en heeft zelf een voorzet gemaakt voor een programma, dat is toe te passen op een breed scala aan thema’s. Van de jager-verzamelaars, de Romeinen en de Middeleeuwen, tot de Tweede Wereldoorlog en het leven en werken in de jaren vijftig en zestig.

Groep 5

Vlak voor het sluiten van het schooljaar heeft het streekmuseum samen met Frans van de Pas (namens Passie voor Verhalen) 22 basisschoolkinderen uit Helden ontvangen. Deze groep leerlingen van groep 5 hebben van alles geleerd over het leven en werken in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw door een interactieve voorstelling, twee interactieve rondleidingen en een aantal ‘spellen van vroeger’. Vanaf komend schooljaar gaat het museum het educatieve aanbod nog verder uitbreiden. Met daarbij speciale aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en het thema vrijheid.