BlïerOck blikt terug op Woodstock

Print
BlïerOck blikt terug op Woodstock

Eerdere editie van het festival BlïerOck. Afbeelding: Myrthe Rutten

Blerick -

Voor de twaalfde editie van het zomers pleinfestival BlïerOck is gekozen voor het thema Woodstock. Het legendarische festival dat vijftig jaar geleden, in augustus 1969, plaatsvond in de staat New York.

De acts, optredens en muziek als ook de aankleding van het festival zijn in belangrijke mate afgestemd op hetgeen zich op het Woodstock festival voordeed als ook de sfeer en muzikale gerichtheid van de flower-power tijd.

Voor veel gasten van het festival zal er nog steeds een levende herinnering aan de muziek- en cultuuruitingen van de zestiger en zeventiger jaren zijn. Voor de jongere bezoekers is een deel van de line-up van eigen generatie die de muziek van de culthelden van het legendarische festival ten gehore brengt.

Gestart wordt met het Woodstock project. Een bijzonder optreden waar bijzondere keuzes qua muziek en uitvoerenden zijn gemaakt. Lokaal en regionaal talent samen gebracht door Pé Derks, Karel Koster en Dave-James Hendrikse. Uiteindelijk zijn zestien artiesten bijeen gebracht rondom dit thema. Artiesten die zich voor een deel de muziek, het festival, de film levendig kunnen herinneren en artiesten die zich er niets bij voor konden stellen. Werk van Richie Havens, Grateful Dead, Janis Joplin, The Band, Joe Cocker en vele anderen komt aan bod.

De overige optredens op hoofd- en kleine bühne als ook op het terrein zijn allen in de sfeer van het Woodstock festival. Nicolas Mortelmans, als de citar spelende Ravi Shankar (BE), opent op beide podia het festival. Na de grote opening met het Woodstock Project, komen op het hoofdpodium achtereenvolgens optredens van de Neil Young Mirror Band, The Hendrix Alive Project, Supernatural Play Santana (DE) en de traditionele ‘blues’afsluiter Black Cat Biscuit (BE).

Op het kleine podium komen na de intro Cool“O”Keefe, Soulshine en Big Bo. Op het terrein zullen de acts van Leipe Leo en het kinderprogramma Kind & Instrument geheel in het kader van Woodstock staan.

Blïerock2019 is op 21 juli 2019, Lambertusplein Blerick, aanvang 14.00 uur. Opening 14.30 uur. Toegang gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen