Jubilerende Martinusschool Venlo helpt straatkinderen in Brazilië

Print
Jubilerende Martinusschool Venlo helpt straatkinderen in Brazilië

Aroush en Annebelle overhandigen de cheque ter waarde van vijfhonderd euro aan voorzitter René Poels van de Stichting Sint Martinus, voor hulp aan straatkinderen. Afbeelding: Wereldpaviljoen

Venlo / Steyl / Hout-Blerick / Boekend / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De kinderen en ouders van de Sint Martinusschool in Venlo hebben het straatkinderenproject van de gelijknamige organisatie Sint Martinus een cheque aangeboden van vijfhonderd euro.

De school bestaat 125 jaar in het hart van de stad Venlo en heeft het hele jubileumjaar door activiteiten. Eén daarvan was een grote jubileumzomerbraderie. Kinderen knutselden van alles en zamelden speelgoed en andere dingen in die te koop werden aangeboden op de braderie. De kinderen mochten zelf beslissen naar welk goed doel de opbrengst zou gaan en kozen voor de straatkinderen van Rio de Janeiro.

Voor deze kinderen in de Braziliaanse metropool heeft de school in het verleden al vaker acties gehouden. „We hebben met alle kinderen, ouders en docenten ons best gedaan tijdens de braderie. Wij vinden het fijn dat we de kinderen in Rio de Janeiro kunnen helpen”, vertelde Annebelle (10 jaar, uit groep 7) van de Martinusschool.

Zij mocht samen met klasgenootje Aroush de cheque overhandigen aan René Poels, voorzitter van de Stichting Sint Martinus. Hij vertelde de kinderen dat mede dankzij dit geld in Rio weer vele kinderen geholpen kunnen worden. “De organisatie in Rio waarmee wij al dertig jaar samenwerken haalt de kinderen van de straat en vangt ze op in en van de opvanghuizen. Vervolgens gaan ze weer naar school en leren ze een vak. Veel kinderen gaan daarna ook weer terug naar hun families”, aldus Poels.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →