Testspelers in actie bij ruime oefenzege Roda JC

Print
Testspelers in actie bij ruime oefenzege Roda JC

Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Op bezoek bij de jarige amateurs van WDZ in Bocholtz stapte de ploeg van Jean-Paul de Jong met 0-7 van het veld.

Roda’s nieuwe trainer maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal testspelers speeltijd te gunnen. Een van hen is voormalig Manchester City-jeugdspeler George Glendon (24). De controlerende middenvelder schoot Roda na een half uur van dik twintig meter op een 3-0 voorsprong. Livio Milts en Tiemen Wijnen waren daarvoor al trefzeker. Chance Simakala tekende voor de laatste goal van de eerste helft: 4-0.

Mexicaan

Naast middenvelder Glendon kwamen ook twee verdedigers op proef in actie. De Belgische rechtsback Timothy Durwael (28) speelde in de jeugd bij Genk en kent trainer De Jong nog uit zijn tijd bij FC Eindhoven. Linksachter Juan Alonso (21) uit Mexico is via Roda’s nieuwe connecties in dat land naar Kerkrade gekomen. Hij stond afgelopen seizoen onder contract bij FC Stumbras in Litouwen. Fadel Gobitaka (21) was aanvankelijk op proef bij Jong Roda, maar speelt in de voorbereiding ook mee bij het eerste. De Togolees-Belgische middenvelder doorliep de jeugdopleidingen van Charleroi en Standard Luik.

Naast Glendon kwam geen van de andere proefspelers tot scoren. Jeugdspelers Safouane Ahidar en Bjorn Stassen (2x) namen de overige doelputen voor hun rekening.