Bossanova-pionier João Gilberto (88) overleden

Print
Bossanova-pionier João Gilberto (88) overleden

João Gilberto Afbeelding: ANP

João Gilberto, de legendarische Braziliaanse muzikant en pionier van de zangerige, melodieuze muziek die bekend staat als bossanova, is overleden. Zijn zoon João Marcelo maakte dat bekend op Facebook. Gilberto was 88 jaar.

Hij wordt beschouwd als de vader van de bossanova, een muziekstijl die ontstond in de late jaren ‘50. Zijn interpretaties van „The Girl of Ipanema” en „Chega de Saudade” brachten hem wereldfaam.

Volgens Braziliaanse media bracht Gilberto de laatste zes maanden met zijn zus door in een kleine stad bij Rio de Janeiro. De beroemde musicus werd naar verluidt zelden buiten zijn huis gezien.

Volgens de Braziliaanse krant O Globo waren zijn laatste jaren naar verluidt gemarkeerd door problemen met de gezondheid, familie en schulden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen