Miljardair in Amerika opgepakt voor uitbuiting van meisjes

Print
Miljardair in Amerika opgepakt voor uitbuiting van meisjes

Afbeelding: AD/AP

De Amerikaanse politie heeft miljardair Jeffrey Epstein in New Jersey opgepakt. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, jaren terug.

Epstein, die in het verleden al beschuldigd werd van het lastigvallen van meisjes, werd op het vliegveld van Teterboro gearresteerd, waar hij een privé-vliegtuig heeft staan.

Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.

Veroordeeld

In 2008 werd Epstein al eens veroordeeld voor gedwongen prostitutie. Hij werd toen ook verdacht van het misbruiken van tientallen meisjes. Door een deal te sluiten met de openbaar aanklager ontliep hij een mogelijk levenslange celstraf. Uiteindelijk zat hij dertien maanden vast.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →