Tourspel rit 1: ‘Met dank aan de tips van mijn broer pak ik eerste dagwinst’

Print
Tourspel rit 1: ‘Met dank aan de tips van mijn broer pak ik eerste dagwinst’

Afbeelding: De Limburger

De 39-jarige Maaike Korsten - ik speel mee onder de naam Korenromp van mijn moeder - ontving het nieuws van haar dagoverwinning na de eerste etappe in de Tour de France via een whatsapp’je van haar broer Jules. Diezelfde broer die zorgde dat ze de juiste namen invulde in haar tourploeg.

Het is een familietraditie samen met haar moeder en broer. Al flink wat jaren vullen ze alle drie een tourploeg in bij het Tourspel van De Limburger. „Het is een beetje een dingetje in onze familie”, vertelt Korsten die oorspronkelijk uit Jabeek komt, maar nu in Amersfoort woont. ,,Mijn broer is de grote aanstichter. Hij spoort ons aan om ook een lijst samen te stellen en vertelt mij dan dat ik Mike Teunissen moet selecteren en dan volg ik dat braaf op”, zegt ze met een lach. „Want Jules heeft er het meeste verstand van.”

Daarmee doet Korsten zichzelf wellicht iets te kort, want ze is zeker zelf ook een echte sportliefhebber. De etappe van zaterdag keek ze ook op de televisie. ,,Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik tegen het einde hebben zitten schakelen tussen het vrouwenvoetbal, Engeland - Zweden, wat ook heel spannend was en de etappe van de Tour de France. Zondagmiddag ga ik zeker naar de Oranje Leeuwinnen kijken en de Tour blijft ook zeker de komende drie weken volgen. Ik vind het vooral leuk om te zien hoe de Nederlands renners het doen, en dat we nu zo’n mooie start hebben met Teunissen is erg mooi.”

Het was haar broer die zag dat zijn zus had gewonnen. ,,Je hebt een prijs, appte hij. Waarop ik droog terugstuurde: ‘bedankt’. Terwijl het daar ons helemaal niet om gaat, het is alleen al de kick van het goed raden van de namen. Dat is het leuke van het spel, het inschatten van de renners.”

Wat Korsten met haar prijs gaat doen, daar heeft ze nog niet over nagedacht. ,,Goeie vraag hoor. Ik denk een cadeautje kopen voor Jules.”