Rijo Muprappallil nieuwe pastoor Blerick

Print
Rijo Muprappallil nieuwe pastoor Blerick

Rijo Muprappallil.

Blerick / Heerlen / Hoensbroek -

Kapelaan Rijo Muprappallil Joseph van het parochiecluster Heerlen-Noord wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie in Blerick.

Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies in Heerlen en Blerick bekend gemaakt. Tot het cluster in Blerick behoren de parochies H. Antonius van Padua, H. Hubertus, H. Maximiliaan Kolbe, H. Jozef, H. Lambertus, H. Johannes de Doper en Onbevlekt Hart van Maria. Deze parochies hadden geen pastoor meer sinds het onverwacht overlijden afgelopen februari van pastoor Jos van der Ven.

Rijo Muprappallil Joseph is 34 jaar en afkomstig uit de deelstaat Kerala in India. Hij is priester van het bisdom Kanjirapally. Na een theologische vooropleiding in India kwam hij in 2008 naar Nederland om zijn opleiding te vervolgen aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In januari 2013 is hij in zijn thuisbisdom Kanjirapally tot priester gewijd. De installatie vindt plaats op zondag 6 oktober om 14.00 uur in de H. Antonius van Paduakerk in Blerick.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →