VU-Orkest start zomertournee in Thorn

Print
VU-Orkest start zomertournee in Thorn

Het VU-Orkest komt naar Thorn. Afbeelding: VU-Orkest

Thorn -

Het grootste universiteitsorkest van Nederland komt naar Thorn. Het VU-Orkest staat onder leiding van de uit Thorn afkomstige dirigent Joost Smeets.

Het orkest van de Vrije Universiteit van Amsterdam, bestaat uit een kleine honderd musici. Met jaarlijkse succesvolle concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven en het Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam worden grootse programma’s met werken van Mahler, Shostakovich, R. Strauss, Strawinsky niet ontweken. Zo bestond het programma afgelopen januari in o.a. het uitverkochte Concertgebouw Amsterdam, Mahler’s 5e Symfonie, R. Strauss 4 Letzte Lieder en Hebriden van Mendelssohn.

VU-Orkest start zomertournee in Thorn
Dirigent Joost Smeets. Foto: VU-Orkest

Komende maand gaat het VU-Orkest op hun jaarlijkse buitenlandse zomertournee, ditmaal naar Oostenrijk, Italië en Slovenië waarna de tournee zal worden afgesloten in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. De tournee begint echter met een concert in Thorn op donderdag 18 juli in de Abdijkerk 19.30 uur. Op het programma staat een louter Russisch programma; A. Ljadow’s het Betoverende Meer, Katchaturian’s Spartacus Suite (samengesteld) en Rachmaninov’s 2e Symfonie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →