Martijn Dekker klasse apart in Triathlon Stein

Print
Martijn Dekker klasse apart in Triathlon Stein

Martijn Dekker op weg naar de zege in Stein. Afbeelding: Annemiek Mommers

Tijdens de Triatlon van Stein stond er opnieuw geen maat op favoriet Martijn Dekker uit Sittard. De nationale topper voltooide de lange afstand: 1 km zwemmen, 60 kilometer fietsen en 11 kilometer hardlopen in 2.35.22.

Tijdens de Triatlon van Stein stond er opnieuw geen maat op favoriet Martijn Dekker uit Sittard. De nationale topper voltooide de lange afstand (1 kilometer zwemmen, 60 kilometer fietsen en 11 kilometer hardlopen) in 2.35.22. Daan Gehlen (2.37.37) en Remco de Veen (2.39.48) volgden op gepaste afstand. Evelien Ruijters uit Maastricht was in 2.57.38 de snelste vrouw.

Ergernis

Op de Sprint Triatlon kwamen de thuisfavorieten Jesse Cuypers uit Beek en Quinty Schoens uit Stein als eerste uit het water. Schoens finishte uiteindelijk ook als eerste vrouw in 1.0512. Cuypers steekt in prima vorm, zo demonstreerde hij de afgelopen weken met een zege in Arnhem, als beste Nederlandse deelnemer op het EK Triatlon in Weert en het EK-jeugd in Kitzbühel. In Stein moest hij tot zijn ergernis genoegen nemen met plek twee.

Cuypers was zeer gemotiveerd om zijn sprinttitel van 2018 in Stein te verdedigen. Op het onderdeel fietsen zag de triatleet na 15 kilometer plotsklaps echter twee Duitsers voorbijflitsen. „Een kon ik noch achterhalen, de andere niet”, baalde Cuypers.

Winnaar Matthias Kindel, die twee weken geleden ook al in Rotterdam zegevierde, glunderde. „Ik heb jaren in Italië gewoond en sinds twee weken woon ik in Maastricht waar ik ga studeren. Sportief bevalt het ook prima!”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →