Architectuurprijs voor Weerter crematorium

Print
Architectuurprijs voor Weerter crematorium

Crematorium Weerterland aan de Ringselvenweg in Weert Afbeelding: Stichting Architectuurlijk Weert

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Architectuurprijs Weert en Nederweert is dit jaar voor het Crematorium Weerterland. Het ontwerp van Weertenaar Cees Metz won ook de publieksprijs.

De wedstrijd stond dit jaar in het teken van bedrijfsgebouwen. Een vakjury beoordeelde projecten op creativiteit en originaliteit, functionaliteit, beleving van de ruimte, kwaliteit van de uitvoering en gebruikte materialen en inpassing in de bestaande situatie. De tien genomineerde projecten betroffen diverse soorten bedrijfsgebouwen, zoals een gemeentehuis, brandweerkazerne en productiebedrijven. Het winnend project krijgt een bronzen beeld van kunstenaar Renier Vaessen. Voor de publieksprijs stemden in totaal negenhonderd mensen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →