Architectuurprijs voor Weerter crematorium

Print
Architectuurprijs voor Weerter crematorium

Crematorium Weerterland aan de Ringselvenweg in Weert Afbeelding: Stichting Architectuurlijk Weert

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Architectuurprijs Weert en Nederweert is dit jaar voor het Crematorium Weerterland. Het ontwerp van Weertenaar Cees Metz won ook de publieksprijs.

De wedstrijd stond dit jaar in het teken van bedrijfsgebouwen. Een vakjury beoordeelde projecten op creativiteit en originaliteit, functionaliteit, beleving van de ruimte, kwaliteit van de uitvoering en gebruikte materialen en inpassing in de bestaande situatie. De tien genomineerde projecten betroffen diverse soorten bedrijfsgebouwen, zoals een gemeentehuis, brandweerkazerne en productiebedrijven. Het winnend project krijgt een bronzen beeld van kunstenaar Renier Vaessen. Voor de publieksprijs stemden in totaal negenhonderd mensen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen