Teunissen steviger in het geel na stunt Jumbo-Visma in ploegentijdrit Tour

Print

Mike Teunissen komt over de finish. Afbeelding: BELGA

Mike Teunissen heeft zondag zijn positie als geletruidrager in de Tour de France verstevigd.

Met zijn ploeg Jumbo-Visma heeft de renner uit Ysselsteyn zeer verrassend de ploegentijdrit in de Tour de France naar zijn hand gezet en daarmee de tweede etappe gewonnen.

De ploeg was de snelste over het parcours van 27,6 kilometer in en rond Brussel. Het verschil aan de finish bij het Atomium was 20 seconden met de nummer twee, het Britse Team Ineos. Deceunick-Quick Step eindigde als derde op 21 seconden.

Teunissen won zaterdag al even verrassend de eerste etappe, die eveneens in Brussel finishte.

Motors

Tony Martin en Wout van Aert waren de motors in de ploeg, maar Teunissen en Steven Kruijswijk reden ook voorbeeldig in de loodzware discipline. Sprinter Dylan Groenewegen had nog wat last van zijn schaafwonden die hij had opgelopen door een val in de eerste etappe en moest al vroeg afhaken. Het team klokte 28 minuten en 57 seconden en bereikte een gemiddelde snelheid van 57,202 kilometer per uur.

Ineos, met Dylan van Baarle, Wout Poels én titelverdediger Geraint Thomas, startte als eerste en mocht lang hopen op de zege. Hoewel na de eerste doorkomst al duidelijk was dat Jumbo-Visma de vaart er goed had inzitten. De ploeg was 14 seconden sneller dan Ineos.

Grotere marge

Ook bij de tweede doorkomst was Jumbo-Visma de snelste en in de laatste kilometers vergrootte de Nederlandse ploeg zelfs nog de marge.

In het algemeen klassement heeft Teunissen nu 30 seconden voorsprong op Gianni Moscon, de eerste renner van Ineos die zesde staat. Van Aert staat tweede op 10 seconden en Kruijswijk, de man die voor een goed klassement gaat, is de nummer drie op eveneens 10 tellen.