Arrestaties, een handgranaat en een vechtpartij in Maastricht

Print
Arrestaties, een handgranaat en een vechtpartij in Maastricht

Afbeelding: iStock

Maastricht / Itteren -

Vijf arrestaties, een waarschuwingsschot, een vechtpartij en een opgeviste handgranaat in de Maas. De politie had dit weekend haar handen vol aan incidenten in de Limburgse hoofdstad.

Tijdens de arrestatie van twee personen - van 33 en 37 jaar - in Maastricht op de Van Akenweg werd zaterdagmiddag door de politie een waarschuwingsschot gelost. Zaterdagochtend kreeg de politie een melding dat een persoon met een vuurwapen was gesignaleerd op de iets verderop gelegen Zoetmanstraat in Caberg. Mogelijk zou deze persoon hebben geschoten.

De politie startte hierop een zoekactie met helikopter. Toen de twee richting België wilden rijden, kwam de politie ze op het spoor. In het maisveld waar het tweetal in was gereden, kon de politie ze insluiten en aanhouden. Hierbij werd het waarschuwingsschot afgevuurd. Het is onbekend wat er precies is gebeurd op de Zoetmanstraat en of de twee nog vastzitten.

Vechtpartij

Bij een vechtpartij elders in Maastricht werden in de nacht van zaterdag op zondag nog eens drie mensen aangehouden. De politie Heuvelland liet via Instagram weten dat ze na een melding van een vechtpartij poolshoogte gingen nemen bij een ruzie. Met wapenstokken en toegesnelde collega’s van de politie Heuvelland werden de kemphanen uit elkaar gehaald. Drie personen werden aangehouden. Waar en waarom de vechtpartij precies plaatsvond en of de drie nog vastzitten, is onbekend. Omdat tijdens het weekend zogenoemde ‘uitzoekvragen’ niet in behandeling kunnen worden genomen door de piketwoordvoerder van de politie, kan de politie hier niks over zeggen, aldus een woordvoerder.

Granaat

Naast de arrestaties en vechtpartij, moest de politie ook ingrijpen bij magneetvissers op de Maas. Deze vissers vonden per ongeluk een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog die op scherp stond. De Wilhelminabrug en de Van Hasseltkade werden tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer en ook het vaarverkeer op de Maas was tijdelijk gestremd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) wist de granaat op een veilige plek tot explosie te brengen.

Magneetvissers gebruiken een lange lijn met daaraan een zeer krachtige magneet om vanaf een oever of brug voorwerpen op te vissen. Volgens de Maastrichtse politie-agent Patrick Spronken waren het jongeren die zaterdag aan het magneetvissen waren. „Ze wilden oud ijzer inzamelen om te verkopen aan een ijzerhandelaar om hiermee geld op te halen voor de stichting Fight Cancer.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →