Jongens (12-14 jaar) verkrachten met grof geweld jonge vrouw in Duitsland

Print
Jongens (12-14 jaar) verkrachten met grof geweld jonge vrouw in Duitsland

Afbeelding: Thinkstock

Er komen steeds meer schokkende details naar buiten over de groepsverkrachting van een 18-jarige vrouw door vijf Bulgaarse jongens in het Duitse Mülheim an der Ruhr. De jonge tieners gebruikten grof geweld, stelt de politie.

De verdachten, drie jongens van 14 en twee van 12 jaar, zouden hun gewelddadige actie bovendien gefilmd hebben, meldt Bild. Het incident vond vrijdagavond plaats in het centrum van Mülheim, een plaats op drie kwartier rijden van Venlo.

Grof geweld

De jongens zouden de vrouw in de bosjes hebben gelokt. Toen de vrouw in de gaten kreeg dat de Bulgaarse tieners verkeerde bedoelingen hadden, werden die woedend, stelt de politie. ,,Er was geweld in het spel, grof geweld”, zei een politiewoordvoerder zondag.

Bild meldt dat het 18-jarige slachtoffer meermaals in haar gezicht werd geslagen en dat de daders haar dwongen tot orale seks. Een man die zijn hond uitliet, merkte dat er wat loos was. Hij nam poolshoogte in de bosjes, waarop de daders vluchtten. De man trof de misbruikte vrouw gewond en getraumatiseerd liggend op de grond aan.

Zenuwinzinking

De jonge vrouw werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Haar moeder zou naar aanleiding van het incident een zenuwinzinking hebben gekregen.

Op basis van het signalement dat het slachtoffer gaf kon de politie de vijf verdachten snel opsporen. Omdat kinderen jonger dan 14 jaar in Duitsland niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, werden de twee jongste verdachten overgedragen aan hun ouders. De drie van veertien gingen mee naar het politiebureau en brachten een nacht in de cel door, maar zijn in afwachting van het onderzoek voorlopig weer op vrije voeten.

Gevangenisstraf

Het incident doet denken aan een zaak van ruim een jaar geleden in Velbert, een plaats niet ver van Mülheim an der Ruhr. Daar werden acht Bulgaarse tieners veroordeeld voor het verkrachten van een 13-jarig meisje. De daders werden kregen straffen tot vier jaar en negen maanden gevangenisstraf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →