Nieuwe exploitant voor Asta Theater in Beek in zicht

Print
Nieuwe exploitant voor Asta Theater in Beek in zicht

Afbeelding: Google maps

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De horecamakelaar die door de gemeente Beek is ingeschakeld om een nieuwe exploitant te vinden voor het Asta Theater op de Markt heeft met tien geïnteresseerden gesproken.

De gemeente moest op zoek naar een nieuwe exploitant voor het theater, omdat de huidige uitbater - Tom Geuskens - na carnaval te kennen gaf niet langer de exploitatie te willen voeren. Een horecamakelaar ging vervolgens namens de gemeente in gesprek met geïnteresseerden. Over de uitkomsten van de gesprekken wordt de gemeente in de week van 15 juli in kennis gesteld, laat een woordvoerder weten.

Contract

De keuze voor een nieuwe exploitant kan niet vroeg genoeg komen. Officieel loopt het contract tussen de gemeente en Geuskens tot 31 oktober 2021. Eerder liet de gemeente weten Geuskens daar niet aan te houden, maar wel van hem te verwachten dat hij de deuren van het theater openhoudt totdat een nieuwe uitbater voor het theater is gevonden.

Riolering

Maar volgens Geuskens is het gebouw door technische mankementen niet exploitabel. Er zouden onder meer al jarenlang problemen zijn met de riolering en de klimaatbeheersing. Daarom draaide Geuskens de deur op 30 juni jongstleden definitief op slot. Volgens een woordvoerder is de gemeente niet op de hoogte gesteld van de voortijdige sluiting en kan zij daarom ook nog geen uitspraken doen over de gevolgen. „De gemeente streeft naar een zo spoedig mogelijke oplossing voor zowel de heer Geuskens als de Beekse gemeenschap”, aldus de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →