Video: Miljonair Benoit Wesly vastgebonden bij woningoverval

De man die zondagnacht in Maastricht slachtoffer werd van een woningoverval is Benoit Wesly. De Maastrichtse zakenman werd vastgebonden en raakte lichtgewond.

onze verslaggevers

Wesly (73) werd in zijn woning aan de Gaspeldoorn in de wijk Scharn vastgebonden. Hij wist zichzelf na enkele uren te bevrijden. Rond kwart voor vijf alarmeerde hij de politie. Wesly werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht maar is inmiddels weer thuis.

Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie kan nu nog niet zeggen of het om één dader gaat. Bij de woning is zichtbaar dat de toegangsdeur naast de garage is geforceerd. Die deur valt buiten het beeld van de beveiligingscamera die bij de voordeur hangt.

© De Limburger

Bedreigd

Wesly is behalve zakenman ook voorzitter van de Joodse gemeenschap in Limburg. Hij is in 2017 met de dood bedreigd via een Facebookbericht. „Die moet onverdoofd geslacht worden… wil ik wel doen”, luidde de bedreiging. Wesly heeft aangifte gedaan van de bedreiging en de schrijver is uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Wesly kandidaat voor de VVD. Maar dat politieke avontuur leidde tot een mislukking, Wesly is niet in de Maastrichtse gemeenteraad gekomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal