Video: cruiseschip ramt bijna kade tijdens hagelstorm in Venetië

Print
In Venetië is een cruiseschip zondag bijna tegen de kade aan gevaren.

De Costa Deliziosa van de maatschappij Costa Crociere dreigde enkele veerboten en een jacht te verpletteren toen het gevaarlijk dicht langs de pier voer tijdens een hagelstorm met zware windstoten. De sleepboten die het schip in de haven begeleidden, wisten een ongeluk op het nippertje te voorkomen.

Controverse
Het incident zal ongetwijfeld de discussie over de doorgang van cruiseschepen in de gondelstad opnieuw doen oplaaien. De aanwezigheid van de reusachtige toeristenboten is al jaren onderwerp van controverse. Volgens tegenstanders verpesten ze het uitzicht van de stad, vormen ze een bedreiging voor het milieu en zorgen ze voor een invasie van toeristen. Voorstanders wijzen erop dat de cruiseschepen voor veel werkgelegenheid en inkomsten zorgen in de stad.

Botsing
Begin juni botste in Venetië nog een cruiseschip tegen een aangemeerde toeristenboot in de cruiseterminal San Basilio, in het Kanaal van Giudecca. Op de kade vluchtten toen tientallen mensen weg en enkele andere mensen vielen in het water. Vier mensen raakten daarbij gewond.