Jan Smeets en Wiel Beijer signeren Pinkpopboek in Sittard en Geleen

Print
Jan Smeets en Wiel Beijer signeren Pinkpopboek in Sittard en Geleen

Het boek De Wereld van Pinkpop 50. Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Auteur Wiel Beijer en Jan Smeets signeren het boek De wereld van Pinkpop 50 in boekhandels in Sittard en Geleen.

Bij Boekhandel Krings zullen ze zaterdag 13 juli tussen 14.00 en 16.00 uur signeren. Een week later, op zaterdag 20 juli, is van 12.00 tot 14.00 uur een signeersessie in boekhandel Dit & Dat aan de Zuidhof 23-24.

Een paar weken na de veelbesproken gouden editie van het Pinkpop Festival ligt nu het jubileumboek De Wereld van Pinkpop 50 in de boekhandel. Auteur Wiel Beijer heeft een halve eeuw festivalgeschiedenis in Limburg compleet belicht. Van de start in 1970 in het Burgemeester Damensportpark in Geleen, via een eenmalig uitstapje naar sportpark De Berckt in Baarlo tot en met de gouden editie in 2019 op Megaland in Landgraaf wordt die boeiende geschiedenis beschreven. Voor een groot deel aan de hand van wat popjournalisten in hun verslagen, beschouwingen en recensies schreven over die jaarlijkse happening in Limburg.

Extra

Daarnaast bevat deze vierde editie van het boek een biografische schets van mr. Pinkpop Jan Smeets vanaf zijn geboorte tot en met de eerste edities van Pinkpop in Geleen. Een schets geïllustreerd met foto’s uit het familiealbum van Smeets en uit de archieven van De Limburger. Een schets die verklaart ‘hoe het zo is gekomen met een jongeman uit het Limburgse kerkdorp Einighausen’. Daarnaast wordt het verhaal vertelt over het eenmalige Pinknick Festival in 1969 in Gulpen. Ook de recente succesvolle theatervoorstelling ‘Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal’ door Toneelgroep Maastricht wordt belicht. Met deze theatervoorstelling wordt immers aangetoond dat Pinkpop inmiddels méér is dan een popfestival. Het is een begrip en voor velen zelfs een onmisbaar deel van hun leven.

Pinkpopsfeer

Voor auteur Wiel Beijer (1953), die vanaf de eerste aflevering het festival bezoekt, is Pinkpop vooral ‘gewoon lekker met zijn allen op de wei’. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Volgens organisator Jan Smeets is zijn festival ‘meer dan de groepen die optreden’. Om met eurocommissaris en Pinkpopbezoeker Frans Timmermans te spreken: „Wat zou het mooi zijn als de ‘open’ houding die Pinkpop zo kenmerkt in de hele samenleving opgeld zou doen!” Jack Poels van Rowwen Hèze vat het kort en bondig samen met: „Wij willen meer.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →