popfestival

Pukkelpop breidt uit naar centrum Hasselt

Print
Pukkelpop breidt uit naar centrum Hasselt

Dua Lipa op Pukkelpop 2018. Het festival gaat nu activiteiten aanbieden in de binnenstad van Hasselt. Afbeelding: Harry Heuts

Het Belgische pop- en rockfestival Pukkelpop breidt dit jaar uit. Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement dat sinds 1985 bestaat, zijn er ook activiteiten in de binnenstad van Hasselt.

Onder de noemer Pukkelpop DWNTWN (downtown) zijn er zowel in het weekend voorafgaand aan Pukkelpop als tijdens de festivaldagen zelf optredens in het centrum van de provinciehoofdstad. In het weekend van 10 en 11 augustus treden op het Groenplein dj’s op en enkele regionale bands, die ook op het festival zelf te zien zullen zijn.

Tijdens het festivalweekend (16 en 17 augustus) zijn er op het Molenpoortplein mini-optredens van bands, die ook op Pukkelpop zullen optreden. Welke dat zijn, wordt pas begin augustus bekendgemaakt. „We kregen de vraag van de burgemeester om Pukkelpop meer naar Hasselt te brengen en we willen een mooie staalkaart brengen van wat het festival in Kiewit te bieden heeft”, zegt Pukkelpop-directeur Chokri Mahassine.