Olympische zwemmer redt verdrinkende toerist op Sardinië

Print
Olympische zwemmer redt verdrinkende toerist op Sardinië

De Italiaanse olympisch zwemmer Filippo Magnini. Afbeelding: AP

De Italiaanse meervoudig wereld- en Europees zwemkampioen Filippo Magnini (37) heeft zondag een toerist gered die in moeilijkheden was geraakt tijdens het zwemmen in zee. ,,Ik deed gewoon wat ik moest doen.’’

De voormalig zwemmer lag met zijn vriendin, het Italiaanse model en tv-persoonlijkheid Giorgia Palmas, op het strand toen hij werd gealarmeerd door vrienden van het slachtoffer, die langs de kant stonden te schreeuwen. Hij sprong daarop meteen in het water. Het gebeurde op het Cala Sinzias strand, ten oosten van Cagliari, de hoofdstad van het eiland Sardinië.

De hulpkreten van de vrienden werden gehoord door de reddingsbrigade, die meteen in actie kwam. Magnini was dichterbij en zwom naar de man in nood. Hij hield zijn hoofd boven water tot het reddingsvlot arriveerde. ,,Ik deed gewoon wat ik moest doen’’, zei de oud-topsporter later tegen Italiaanse media. Volgens getuigen was de toerist in de problemen geraakt toen hij een ‘opblaaszwaan’ achterna zwom, die door de wind verder de zee op werd geblazen.

,,De zwemmer zat echt in de problemen: hij was in paniek en had zeewater ingeslikt. Toen ik hem bereikte was hij niet in staat om te praten. Het was niet makkelijk om hem op het vlot te hijsen, dus legden we hem op een luchtbed van andere baders’’, zei Magnini tegen lokale media. Er zijn verder geen details bekendgemaakt over de bijna verdronken toerist.

Wel leverde de reddingsactie een hoop reacties op social media. Sommigen zien het wel zitten om ook gered te worden door de knappe Italiaan.