Veel schade na plofkraak bij bank in Landgraaf, winkelcentrum deels gesloten

Bij winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf is dinsdagochtend een plofkraak gepleegd. Het is onbekend of er iets is buit gemaakt.

Frank Benneker

De pinautomaat van ABN AMRO bevindt zich op het binnenplein van het winkelcentrum. De mogelijke daders zijn in een donkerkleurige personenauto gevlucht, laat de politie weten.

Lees ook: Enorme explosie en veel schade door plofkraak in Aken

Gesloten

Door de plofkraak kunnen niet alle winkels in Op de Kamp open. Zo blijft bakkerij Voncken voorlopig op last van de politie en de brandweer gesloten. Het binnenplein van het winkelcentrum is vooralsnog afgesloten. Dat betekent dat het gemeentehuis van Landgraaf niet via de hoofdingang betreden kan worden. Van de buitenkant is het wel toegankelijk.

Rond de klok van vijf uur werd Landgraaf opgeschrikt door een flinke knal, die tot in de verre omgeving te horen was. Door de drukgolf van de ontploffing zijn de ruiten van een naastgelegen restaurant en een raam van het nabijgelegen gemeentehuis van Landgraaf gesneuveld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee