‘Hotelkamers regio Maastricht hooguit kwart duurder tijdens songfestival’

Print
‘Hotelkamers regio Maastricht hooguit kwart duurder tijdens songfestival’

Antoine Scheerens (rechts) directeur van NH-Hotel Maastricht Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Hotelkamers in de regio Maastricht zijn tijdens het songfestival hooguit een kwart duurder.

Dat zegt Antoine Scheerens, directeur van NH-Hotel Maastricht, voorzitter van de Samenwerkende Maastrichtse hoteliers en in de kantlijn betrokken bij het bidbook dat woensdag door de Maastrichtse delegatie wordt aangeboden in Hilversum. Maastricht is een van de steden die het Songfestival 2020 wil binnenslepen.

Met die prijsstelling komen de samenwerkende hotels tegemoet aan de wens van de organisatie die vraagt om ‘geen exorbitant hoge hotelprijzen’ in die periode te vragen, zegt Scheerens in het bijgevoegde audiobestand dat hierboven te beluisteren is.

Lees ook: ‘Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Maastricht’

Duidelijk signaal

Scheerens noemt daarin een prijs van 125 procent heel redelijk en ‘een duidelijk signaal waarmee we willen uitstralen dat de stad dit Songfestival heel graag wil’. „In Tel Aviv lagen de hotelprijzen in die periode op 250 procent van de normale prijs.” Scheerens is er trots op dat de regio er met 25 hotels in zal slagen drieduizend hotelkamers beschikbaar te hebben. „In Rotterdam hebben ze daar zeventig hotels voor nodig”, zegt Scheerens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen